Purkamisen ja rakenteiden kuivattamisen jälkeen luulimme pääsevämme korjaamaan ja rakentamaan. Aina kuitenkin löytyikin uusia ikäviä yllätyksiä. Ensin purettiin alakerran sauna ja kylpyhuone, sitten takaeteinen, sitten yläkerran vessa ja kylpyhuone. Sitten alakerran kodinhoitohuone, yläkerran aula, rappuset, alakerran makuuhuone, yläkerran työhuone, Katto- ja seinärakenteet, välipohjat avattiin ja aina löytyi lisää korjattavaa. Vuonna 1976 tehdyn peruskorjauksen ja huonejärjestyksen muuttamisen jäljiltä kantavia rakenteita oli purettu. Rakenteet olivat kestäneet 25 vuotta - niin kauan kuin olivat pysyneet kuivina. Nyt kastuneina alakerran kattoa kannattavat tolpat olivat notkahtaneet. Peltikaton alta paljastui, että pehmenneet kattotuolit oli korjaamisen sijasta peitetty lastulevyillä piiloon. Muutama ulkoseinän hirsikin oli mätä.

Purkujätettä syntyi lavakaupalla. Purkutöitä hidasti se, ettei kaikkea voinut kerralla purkaa, vaan piti purkaa osittain ja korjata, paikkailla, tukea ja vahvistaa rakenteita, ettei koko talo olisi sortunut. Notkahatneita rakenteita piti nostaa. Hirsiseiniin Jari laittoi kaksi kuuden metrin följaria. Ulkopuolelle 150 x 150 cm paksun puisen, sisäpuolelle teräksiset. Mutta ennen tätä oli pitänyt rakentaa ulkopuolelle telineet ja laittaa pressut ympärille.

Yksin telineillä kiipeillessä ja monen metrin mittaisia pölkkyjä kantaessa loukkaantumisriski oli suuri. Pahemmilta loukkaantumisilta on toistaiseksi vältytty, mutta melko paha tilanne oli syyskuussa, kun Jarin jyrsiessä hirrestä pehmeää puuta pois jyrsin lipsahti ja jyrsi vasemman käden etu- ja keskisormesta kaiken pehmytkudoksen luuta myöten pois. Itsepäisenä miehenä Jari kävi kyllä terveyskeskuksessa paikkauttamassa sormensa, mutta palasi sitten jatkamaan kesken jäänyttä rakentamisurakkaansa. Jotenkin sai paketissa olleella kädellään valtavan hirren nostettua pystyyn ja ruuvattua paikoilleen. Onneksi kuitenkin seuraavana päivänä alkoi viikon Slovenian loma, jolloin käsi sai rauhassa parantua. Kasvutekijägeeli, jota laitettiin joka päivä sormiin oli ihme ainetta, joka sai poisjyrsityn kuopan tilalle kasvamaan uuden sormen lähes silmissä.